Cum este abordată securitatea cibernetică a rețelor 5G în Europa

Cum este abordată securitatea cibernetică a rețelor 5G în Europa Cum este abordată securitatea cibernetică a rețelor 5G în Europa

Un raport al firmei americane de avocatură Morgan Lewis analizează măsurile implementate la nivelul Europei și Uniunii Europene privind securitatea rețelelor 5G.


Pe lângă măsurile care ar trebui adoptate la nivelul întregii UE, raportul analizează și separat măsurile unor țări care au ales abordări profund diferite. Intitulat ”Abordarea Uniunii Europene și a unor state membre privind securitatea rețelelor cibernetice”, materialul tratează și situația din România, Germania, Suedia, Finlanda și Polonia.


Legislația din România, strict politică

În raportul Morgan Lewis, cele cinci țări selectate sunt împărțite în funcție de criteriile în jurul cărora sunt construite legile privind implementarea rețelelor 5G, dar și în funcție de instituțiile cu putere decizională finală în alegerea furnizorilor și producătorilor de rețele de comunicații.


Astfel, la nivelul Uniunii Europene, criteriile de securitate sunt clar adunate sub forma 5G Toolbox.


Acest set de instrumente cuprinde măsuri de atenuare pentru a răspunde riscurilor de securitate legate de introducerea tehnologiei 5G. Astfel, statele membre ale Uniunii Europene au identificat riscurile și vulnerabilitățile la nivel național și au publicat o evaluare comună a riscurilor la nivelul UE.


Mai multe pe Start-up