În perioada 3 - 8 decembrie 2014 are loc în Bucureşti programul de antreprenoriat şi dezvoltare intitulat „Fabrica de Antreprenori”, adresat tinerilor cu vârsta maximă de 26 ani, cu potential antreprenorial şi dornici să se dezvolte personal. Aceştia vor învăţa de la 10 seniori cum să pună pe picioare propria afacere şi să se menţină pe piaţă, iar la final cea mai bună idee de business va primi şi un premiu.
Tinerii interesaţi să înveţe să-şi facă o afacere proprie şi care au o idee pentru care au nevoie de finanţare se pot înscrie până pe 27 noiembrie în programul Fabrica de Antreprenori, ajuns la a 11-a ediţie şi iniţiat în 2009 de Centrul de Dezvoltare a Carierei.
Cursul este gratuit pentru persoanele selectate să participe, existând doar o taxă de înscriere de 19 euro, se arată într-un comunicat de presă.
”Tinerii care au o idee de afacere au oportunitatea de a o prezenta în faţa unui juriu de Angel Investors şi antreprenori, în ultima zi a programului, în cadrul concursului de Plan de Afaceri. Cea mai inspirată iniţiativă antreprenorială va primi premiul de 2.000 lei”, susţin organizatorii.
Participanţii vor petrece şapte zile, într-un program transformational, alături de antreprenori.
Practic, cei 10 antrenori din program sunt „antreprenori, cu experienţă practică, cu afaceri profitabile şi responsabile din diferite domenii de activitate, de la mici antreprenori la multi-milionari”, explică aceştia.
Aceştia îi vor învăţa pe tineri „teorii de business filtrate de experienţa, valorile lor, metode de lucru şi perspectiva proprie asupra vieţii şi familiei”.
„Practică, acţiune, practică … Afacerile se întâmplă în acţiune, ajustăm pe parcurs ce nu planificasem, e ca un muşchi pe care îl antrenezi, sunt sinapse noi de antreprenor ce se creează şi la un moment dat se produce click-ul. E valoros sa începem cât mai tineri. Cu mine au fost generoşi câţiva oameni la început, este plăcut să dăm mai departe”, spune Tiberiu Filip, fondatorul Fabricii de Antreprenori.
Aceasta este a 11-a editţe a Fabricii de Antreprenori, program ce are în prezent peste 500 de absolvenţi.
„M-am schimbat, m-a făcut să văd totul într-un mod mult mai practic. M-a schimbat şi la nivel conceptual, m-a făcut să înţeleg puterea minţii şi a intelectului asupra comportamentului, faptul că dacă vrei şi dacă ai o atitudine corespunzătoarea poţi să realizezi aproape orice”, este de părere Florin Mut, participant la ediţia din 2012.
Afaceri născute în fabrică
Unii dintre participanţi au şi deschis propriile afaceri după absolvirea acestui program. Bogdan Pandea a pus bazele unei reţele de cafenele mobile, sub brand-ul Captain Bean, ce funcţionează acum în două locaţii.
Victoria Novac a pus bazele unei afaceri de vânzare de jucării educative online, sub denumirea Edujoc. Iar Cosmin Văcariu şi-a deschis o pizzerie în Cluj.