Google I/O 2018: Asistenții virtuali vor vorbi la telefon în locul tău

Google I/O 2018: Asistenții virtuali vor vorbi la telefon în locul tău Google I/O 2018: Asistenții virtuali vor vorbi la telefon în locul tău

Google I/O, conferința anuală dedicată dezvoltatorilor, a avut loc marți seară. Google a dat primele detalii despre Android P, dar a prezentat și Google Duplex, un sistem nou care va îmbunătăți considerabil capacitățile asistentului virtual al companiei.

Înainte de a vorbi despre Android P, viitoarea versiune a sistemului de operare pentru smartphone-uri creat de Google, trebuie să vorbim despre cum tu nu va mai trebui să vorbești la telefon pentru diverse sarcini simple, pentru că va vorbi telefonul pentru tine. Nu sunt doar vorbe în vânt, ci noua funcționalitate Google Duplex, demonstrată pe scenă în cadrul Google I/O.

Google Duplex, sau cum va ajunge telefonul să vorbească în locul tău

În timpul evenimentului, Sundar Pichai, CEO-ul companiei, a redat o înregistrare telefonică. Una dintre voci aparținea unei angajate de la un salon de coafură, iar cealaltă... aparținea Google Assistant. Cu toate că nu ai fi zis la prima audiție, având în vedere că vocea era extrem de naturală, folosind chiar interjecții de genul ”mmhhm”. ”Lucrul extraordinar este că Assistant poate înțelege chiar și nuanțele unei conversații. Lucrăm la această tehnologie de foarte mult timp”, a declarat Pichai.

CEO-ul Google a ținut să menționeze că proiectul se află, în continuare, în curs de dezvoltare. Cu toate astea, compania va începe testele în această vară, pentru ”a ajuta utilizatorii să facă rezervări la restaurante, programări la coafor sau să achiziționeze pachete de vacanță”.

Compania vrea să se asigure că această nouă tehnologie va putea funcționa și în situațiile în care conversațiile nu vor decurge ”ca la carte”, dar vor exista doar o serie de contexte predefinite în care Google Duplex va putea fi folosit, unele dintre ele care vor ajuta și compania, nu doar utilizatorii. De exemplu, Google ia în considerare scenarii precum încercarea de a afla ora de închidere a unei afaceri, pentru a ține actualizate informațiile afișate pe Google Maps.

Mai multe pe Start-up.ro