Dupa ce am obtinut oferta de pret pentru serviciile foto-video si aceasta se incadreaza in bugetul vostru, este timpul sa te intalnesti cu acestia.
Daca oferta este mult prea mare pentru posibilitatile voastre, atunci nu are rost sa va intalniti cu fotograful caci va fi o pierdere de timp atat pentru voi cat si pentru fotograf.
Dupa ce ne-am decis asupra fotografului si a cameramanului urmeaza intalnirea propriu zisa. Este important ca la aceasta sedinta sa participati amandoi, de preferat. Aceasta parte este importanta pentru ambele parti.
Daca fotograful are un sediu de firma va puteti intalni acolo. In cele mai multe cazuri, acestia nu au un sediu intr-un spatiu comercial, asadar alege sa te intalnesti cu ei intr-un loc public unde nu este zgomot.
Cateva elemente de avut in vedere la intalnire:
1. Punctualitate
Daca fotograful/cameramanul intarzie la intalnire fara un motiv intemeiat atunci ii dam o „bulina neagra”.
2. Promptitudine
Intalnirea se fixeaza de comun acord. Cu cat amana acest lucru, trebuie sa ne punem cateva intrebari. Fotograful trebuie sa dea impresia ca stie ce are de facut, este stapan pe situatie. Isi cunoaste bine echipamentele cu care lucreaza.
2. Implicare
Fotograful trebuie sa fie interesat in mod sincer de evenimentul nuntii dvs. Ar trebui sa va puna intrebari despre unde va avea loc cununia civila, la ce biserica va fi cea religioasa, numarul de invitati. O echipa interesata va produce rezultate superbe in final.
3. Comunicare
Fotograful trebuie sa stie sa comunice, sa fie disponibil sa se adapteze la noi situatii si nu in ultimul rand sa fie politicos si sa va respecte ca si client.
4. Portofoliou si album de nunta
Tendinta normala a mirilor este de a sari direct la oferta de pret. Inainte de a lua o decizie va recomand sa vedeti ce are de oferit fotograful / cameramanul pentru preturile cerute. Un pret estimativ pentru serviciile oferite este oferit de regula inainte de intalnire.
Un fotograf serios ar trebui sa vina la intalnire cu cel putin un model de album foto de nunta. In acest fel va puteti face o idee despre calitatea si modele oferite.
Intrebati fotograful daca fiecare fotografie importanta va fi editata ? Spuneti-i daca doriti ca filmarea si fotografiile sa arate natural.
Nu de putine ori am asistat la albume foto cu materiale de calitate dar pozele nu erau deloc editate. Editarea nu presupune schimbarea totala a aspectului mirilor sau invitatilor.
Editarea presupune eliminarea cosurilor, eliminarea unor elemente din cadru, mici corecturi la haine. Sunt elemente de bun simt care imbunatatesc starea noastra de bine cand ne uitam la ele.
Aceste elemente sunt cu atat mai importante cand discutam despre albumul foto.
Sunt sigur ca pana acum ati analizat deja toate fotografiile de pe site-ul firmei in cauza. Vedeti ce va poate arata fotograful pe langa ce este prezentat pe site.
Un fotograf implicat ar veni cu un laptop, o tableta pentru a va arata clip-uri video sau fotografii ce nu le-ati vazut pe site sau Facebook.
5. Oferta
Un fotograf serios se va prezenta la intalnire cu o oferta tiparita. Oferta trebuie sa includa in antet numele firmei si datele de contact.
Aveti grija ca la semnarea contractului sa fie incluse in document toate detaliile discutate anterior. Avand in vedere ca nunta poate fi peste un an, aceste detalii pot fi uitate pana la momentul nuntii dvs.
Intrebarile pe care ar trebui sa le puneti sunt urmatoarele:
– Ce contine oferta serviciilor foto-video?
– In cat timp vor fi predate materialele, DVD-urile, albumul?
– Pe ce suport vor fi predate materialele finale (ex. DVD, Blu Ray) ?
– In cazul in care exista cheltuieli de deplasare, cine le va acoperi.
– Cate persoane vor fi prezente la evenimentul vostru?
– Cu cate aparate si camere se vor imortaliza momentele?
– Cate fotografii vi se vor da si cate dintre ele vor fi editate?
– Cate ore va contine materialul video la final?
– Cum se rezerva data si cum se vor plati servciile foto-video?
La o nunta cheltuielile trebuiesc tinute bine sub control dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem rabat la calitate.
Poate ca putem taia la cheltuielile cu decorarea salii sau la efecte speciale la nunta (ex. fum, artificii, etc) dar nu si la foto/video.
O fotografie importanta executata slab sau chiar lipsa ei, te poate marca pe multi ani. La fel si pe partea de video.
Dupa nunta vei dori sa pui cele mai bune fotografii in rama si sa iti aduci aminte de eveniment peste ani. O fotografie superba poate sa iti dea o stare buna si sa va aduca aminte de ziua cea mare din viata voastra.
Raporteaza valoarea investitiei in nunta cu valoarea serviciilor foto/video.
Asigurati-va ca fotograful/cameramanul este o persoana placuta sociabila, pe gustul vostru, care va intelege cerintele si cu care comunicati bine, in prezenta caruia va simtiti bine si relaxati.
Daca iti plac fotografiile vazute pe site, fotograful iti inspira incredere la intalnire si nu a adunat „buline negre” la punctele discutate mai sus este momentul sa iei o decizie.
Nu este nevoie sa te intalnesti cu zeci de fotografi si camaramani. Toti iti vor oferi aproape aceleasi lucruri, dar diferenta o face calitatea fotografiilor/video, echipamentele folosite, promptitudinea, seriozitatea, comunicarea.
Mult succes !