Decoratul casei cat si impodobirea unui brad artificial sunt aproape de final.. dar oare ce meniu sa ai pe masa de Craciun?
Cel mai important lucru despre sarbatorile de Craciun este sa te reconectezi cu cei dragi, cu rudele pe care nu le-ai mai vazut de ceva vreme sau cu acei prieteni care sunt ca o familie. Masa traditionala de Craciun este una dintre cele mai asteptate din an de catre toti, deoarece este timpul sa ne intalnim cu cei pe care ii iubim.
Daca in acest an sarbatoresti craciunul in casa voastra si aveti oaspeti, in acest articol te vom ajuta sa creezi un meniu foarte simplu. Nu iti faci griji daca nu esti cel mai bun bucatar, deoarece te asigur ca acest meniu este pentru toate tipurile de bucatari, trebuie doar sa alegi intre mai multe propuneri si sa treci la treaba. Indraznesti?
Aperitivele sunt unul dintre mancarurile clasice dintr-un meniu de Craciun. Daca nu ai multa experienta in bucatarie, incepatorii simpli in acelasi timp cu cei foarte bogati sunt un fel de mancare bun de iberici. Alege niste sunca si branza, ceea ce toata lumea mananca de obicei.
Daca vrei ceva mai surprinzator, poti pregati, de asemenea, rulouri de somon cu branza brie, sau rulouri foie gras cu gem de zmeura. Desigur, poti indrazni si cu fructe de mare: crevetii sau midiile cu maioneza sunt intotdeauna binevenite de oaspeti.
Felul principal: o friptura buna in cuptor
In meniul de Craciun nu poti pierde felul principal, care poate fi carne sau peste. O optiune buna este mielul copt, foarte potrivit pentru aceste date. Acest fel de mancare este foarte simplu de facut, ai nevoie doar de ingredientele si timpul potrivit, deoarece mielul trebuie sa-l lase in cuptor aproximativ 2 ore, astfel incat sa fie facut putin cate putin si propria grasime sa devina sucul.
Daca optezi pentru peste, poti face biban de mare sau platica de mare in cuptor, sunt usor de facut. Ia o tava de sticla, toarna putin ulei si pune pestele deasupra cu putina sare si cateva felii de lamaie. De asemenea, poti face somon copt, rata la cuptor sau curcan umplut cu nuci.
Garniturile care iti plac cel mai mult
In acest moment, garniturile sunt de asemenea importante. Cateva exemple bune sunt:
- piure
- Mere
- Sufle de verdeturi
Oricare dintre aceste garnituri se potrivesc perfect cu mancarea de mai sus.
Deserturi: delicioase
Pentru desertul de Craciun, poti face dintr-un lapte cu migdale, crema, crema de casa sau salata de fructe... rapide!
In cele din urma, la momentul cafelei nu uita sa servesti dulciurile traditionale de Craciun, cum ar fi cozonacul, tortul si nuga de diferite arome, cum ar fi: de cocos... Fructe etc...
Nu exista petreceri de Craciun fara dulciurile astea!
Meniul de Craciun poate inseamna si altceva inafara de sarmale cu mamaliga, mai ales daca nu esti genul de gospodina ce vrea sa piarda multa vreme in bucatarie in aceste zile. Preparatele de mai sus sunt simplu de facut, dar au un efect wow la servire.. alege sa gatesti usor si fara sa petreci ore in sir langa aragaz.
In fond, Craciunul nu este despre mancare multa, ci despre bucuria de a imparti cu cei dragi, de a zambi si a te simti bine, langa semineu sau desfacand cadouri langa brazi artificiali impodobiti. Alege de Craciun sa petreci timp de calitate cu familia dar si prietenii, alege sa acorzi atentie lucrurilor mici si nu te stresa prea mult cu meniul sau curatenia din casa. Craciunul inseamna liniste, pace si voie buna!