Numarul romanilor care solicita viza de investitor in SUA s-a triplat in ultimii ani. Cum devii om de afaceri in America

Romanii sunt tot mai interesati sa calatoreasca sau sa faca afaceri in Statele Unite, iar cifrele arata ca ca tot mai multi dintre cei reusesc sa obtina vize pentru Statele Unite, fie vize de turist sau de munca, fie vize de investitor.

Daca in urma cu trei ani era suficient sa vin la Bucuresti o data la 4-6 saptamani pentru a ma intalni fata in fata cu clientii romani, anul acesta am fost nevoit sa extind biroul din Romania, intrucat a devenit tot mai important pentru clientii de aici sa beneficieze de consiliere de specialitate pe probleme complexe de emigrare in SUA, inclusiv pentru obtinerea de vize temporare sau permanente”, a declarat Ruslan Bocancea, Managing Partner al Bocancea Law Group, singura firma americana de avocatura prezenta pe piata din Romania, specializata in probleme complexe de emigrare in SUA.

Numai in trei ani, Bocancea Law Group a consiliat peste 1.000 de oameni de afaceri romani care doreau sa-si extinda business-urile in Statele Unite ale Americii, dar si companii interesate sa-si trimita angajatii la specializari, precum si persoane fizice care aveau nevoie de vize temporare sau permanente, informeaza firma de avocatura.

Legile americane ce tin de obtinerea vizelor temporare sau permanente sunt complexe in comparatie cu legile oricarei alte tari si necesita in mare parte ajutorul unui specialist in domeniu. Peste 15.000 de avocati din SUA aleg sa se specializeze pe aceasta nisa. In acest domeniu nu este vorba doar despre obtinerea unei vize, ci si despre capacitatea de a completa cu alte prevederi legale ce tin de conditiile de intrare si de sedere pe teritoriul american”, a mai spus Ruslan Bocancea.

Potrivit statisticilor oficiale, in 2013, un numar de 31.304 romani au obtinut vize temporare, cu o rata de refuz de 11,5%. In 2012, rata de refuz a fost de 17%, iar in 2011, de 22,4%.

In ceea ce priveste prezenta romanilor ca investitori in Statele Unite, daca in 2009 numai 11 romani reusisera sa obtina astfel de vize (E-2), in 2013, numarul acestora a fost de trei ori mai mare. Pentru viza de investitor E-2 este necesar, pe langa o investitie minima situata intre 100.000 si 150.000 de dolari, si un plan bun de afaceri valabil pe 5 ani.

Bocancea Law Group este o firma americana de avocatura infiintata in SUA in 2010 de catre avocatul american de origine romana, Ruslan Bocancea. Firma ofera consultanta juridica si servicii consulare pe probleme complexe de emigrare in SUA, atat companiilor, cat si persoanelor fizice.  Ruslan Bocancea va lucra, totodata, cu autoritatile guvernamentale romane, pentru a creste sansele Romaniei de a intra in Programul Visa Waiver.

Firma de avocatura anunta, totodata, si extinderea biroului deschis la Bucuresti, pe fondul cresterii interesului romanilor pentru emigrare, dar si pentru infiintarea de afaceri in SUA. Bocancea Law Group a semnat recent un contract de inchiriere pentru un spatiu de 180 metri patrati la The Grand Offices in cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, unde va fi noul sau birou local.

Sursa: InCont.ro