Peste 3.500 de elevi de liceu vor invata la scoala cum functioneaza piata de capital

Programul educational "Piata de capital" derulat de organizatia Junior Achievement cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si Intercapital poate fi predat la scoala ca optional in anul scolar 2014 - 2015.

Elevii vor avea oportunitatea sa afle care sunt principalele produse si servicii financiare existente pe o piata si vor invata care sunt factorii de care depinde o investitie de succes. Tinerii vor intelege ce inseamna si cum functioneza actiunile, economia de piata, rentabilitatea, fondurile de pensii si alte concepte economice.

Conceput special pentru elevii de 16 - 19 ani, programul cuprinde o serie de sase activitati interactive care pot fi implementate sub forma de curs optional, extracurricular-cerc sau material auxiliar la cursurile din scoala. Continutul programului a fost revizuit pentru acest an scolar de Intercapital si Bursa de Valori Bucuresti, partener al programului din 2009.

"Ne bucuram sa putem sustine un program important de educatie financiara pentru tineri. Educatia financiara influenteaza bunastarea fiecaruia dintre noi; cu cat procesul de educatie in acest domeniu incepe mai devreme, cu atat efectele vor fi mai puternice", declara Razvan Pasol, director general Intercapital Invest. 

La finalizarea programului, liceenii vor sti sa analizeze si sa coreleze resursele si contextul economic pentru a sti sa minimizeze riscurile si sa realizeze o investitie eficienta. 

"Educatia financiara este direct corelata cu intelegerea felului in care economia functioneaza. Economia reala functioneaza atunci cand lucreaza in armonie cu sectorul financiar, iar acest mecanism trebuie invatat inca din copilarie, in scoala, dar chiar si de catre adulti. Nimic nu poate inlocui rolul educational al institutiilor si stakeholder-ilor din piata de capital, iar munca acestora nu ar trebui sa se considere niciodata incheiata. Noile generatii trebuie sa aiba mereu acces la initiative educationale, iar educatia financiara trebuie sa inceapa din scoala, astfel incat oamenii sa fie educati cat mai curand posibil", declara Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

De asemenea, elevii de liceu au ocazia sa participe la deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare a BVB in cadrul seriei de evenimente saptamanale "Ziua portilor deschise la Bursa de Valori Bucuresti". Pana in prezent, in cadrul programului, peste 2.500 de elevi au vizitat sediul BVB, au participat la deschiderea sesiunilor de tranzactionare si au participat la o sesiune de initiere in piata de capital.