Când se întâlnesc doi tineri cu talent pentru afaceri și specialiști în domeniile în care au studiat și în care lucrează, e un semn clar că urmează să apară ceva cu potențial disru
Acesta este cazul lui Andrei Voicu și Rareș Dumitrache, doi tineri cu vârsta de 28 de ani, care sunt ”pasionați de antreprenoriat și dornici de a crea valoare în țara lor”, așa cum se descriu.
Andrei a studiat International Management la facultăți din Marea Britanie și Hong Kong, după care s-a întors în România, a lucrat în consultanță de management în industria de energie, FMCG (a bunurilor de larg consum) sau în cea bancară. Rareș a studiat Automatică și Calculatoare la Universitatea Politehnica București și a lucrat în consultanță IT pentru companii de top din România și străinătate.
Deși ambii și-au mai dorit să pună pe picioare alte proiecte antreprenoriale, lucrurile s-au așezat abia acum, când și-au unit expertiza pentru a crea Swip - prima platformă de negociere colectivă de utilități din România, prin care consumatorii ajung să plătească mai puțin iar furnizorii reușesc să achiziționeze baze mari de clienți.
Swip - negociere colectivă de utilități
”Lansarea Swip vine în contextul liberalizării pieței de energie din România. În esență, această liberalizare presupune trecerea de la un regim reglementat de setare a preţurilor la un sistem concurențial, intrarea în piață a unor furnizori noi precum și ieșirea din amorţire a jucătorilor consacrați. Pentru consumatorii individuali piața concurențială reprezintă oportunitatea de a avea mai mult control asupra cheltuielilor lunare cu utilitățile. Cu alte cuvinte, aceștia își pot alege în mod liber furnizorul care le oferă cea mai bună ofertă de valoare”, povestește Andrei.
Mai multe pe Start-up