Sterling Resources iese din Romania. Canadienii vand operatiunile petroliere din Marea Neagra catre Carlyle International Energy, pentru 42,5 milioane de dolari

Sterling Resources iese din Romania. Canadienii vand operatiunile petroliere din Marea Neagra catre Carlyle International Energy, pentru 42,5 milioane de dolari

Compania canadiana Sterling Resources si-a vandut operatiunile din Romania catre fondul de investitii Carlyle International Energy Partners pentru 42,5 milioane de dolari, pentru a se concentra pe operatiunile petroliere din Anglia si Olanda.

Compania canadiana Sterling Resources si-a vandut operatiunile din Romania catre fondul de investitii Carlyle International Energy Partners pentru 42,5 milioane de dolari, pentru a se concentra pe operatiunile petroliere din Anglia si Olanda.

Tranzactia este estimata sa fie finalizata inainte de sfarsitul trimestrului al doilea al anului curent.

Carlyle International Energy Partners este o companie afiliata Grupului Carlyle si va plati Sterling Resources in numerar suma de 42,5 milioane de dolari americani la finalizarea tranzactiei.

Sterling detine o cota de participare de 65% la perimetrele XIII Pelican si XV Midia si calitatea de operator, 50% din Perimetrul EX-25 Luceafarul si o participatie de 40% la Perimetrul EX-27 Muridava, toate situate in platoul continental romanesc al Marii Negre.

"Vanzarea include drepturile de concesiune cu privire la perimetrele XIII Pelican, XV Midia, EX-25 Luceafarul si EX-27 Muridava, fiind structurata sub forma vanzarii de catre societate a filialei sale detinute integral Midia Resources, si este de asteptat sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului 2015, sub rezerva indeplinirii anumitor conditii uzuale in cazul unor asemenea tranzactii, inclusiv obtinerea aprobarilor necesare de la autoritatile romane si acordul celorlalti participanti la concesiunile din Romania", se arata intr-un comunicat remis presei.

Carlyle International Energy Partners, precizeaza intr-un comunicat, ca, tranzactia va include cotele de participare ale Sterling Resources din perimetrele XIII Pelican, XV Midia, EX-25 Luceafarul si EX-27 Muridava si se va efectua prin achizitia actiunilor Midia Resources, companie detinuta integral de catre Sterling.

Perimetrele, situate in platforma continentala romaneasca a Marii Negre, contin o serie de descoperiri semnificative de gaze si prezinta resurse nete si resurse posibile nete echivalente cu aproximativ 51, respectiv 375 milioane de barili de petrol.

"Proiectul de dezvoltare va constitui o investitie straina substantiala in Romania si se va axa pe foraj, realizarea infrastructurii, productia si vanzarea de gaze naturale catre piata. (...) Fondurile pentru aceasta investitie vor proveni de la Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 miliarde dolari care investeste la nivel global in explorarea si productia de petrol si gaze, rafinarea, transportul, depozitarea si comercializarea petrolului si a produselor petroliere si nu in ultimul rand in servicii conexe exploatarii petrolului in Europa, Africa, America Latina si Asia", potrivit comunicatului Carlyle International Energy Partners.

Sterling Resources are operatiuni in Anglia, Romania, Franta si Olanda.

Contractul privind vanzarea operatiunilor din Romania nu afecteaza dreptul Sterling Resources de a primi sumele conditionate decurgand din vanzarea finalizata catre ExxonMobil Exploration & Production Romania si OMV Petrom a cotei sale de participare de 65% intr-o portiune din perimetrul Midia din Marea Neagra, vanzare anuntata in 29 ianuarie 2014.

La inceputul anului trecut, Sterling Resources a incheiat un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom pentru vanzarea participatiei de 65% la o portiune din perimetrul Midia, situat in platoul continental al Marii Negre.

In urma finalizarii contractului de transfer, ExxonMobil si OMV Petrom au fiecare cate 42,5% din perimetrul perimetrul Midia Deep, iar firma Gas Plus detine 15%.

Sterling Resources este prezenta pe piata explorarilor petroliere din Romania din 1997. Carlyle Group este o companie globala de investitii care administreaza active in valoare de 194 miliarde dolari, detinute de peste 128 de fonduri si 142 de entitati de tip fond de fonduri. Carlyle investeste in state din Africa, Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord si America de Sud, in sectoare precum industria aerospatiala, servicii guvernamentale si de aparare, consum si retail, energie, servicii financiare, sanatate, industrie, imobiliare, tehnologie, telecomunicatii, mass-media si transport.

Sursa: InCont.ro