Unde gasesti cei mai ieftini carburanti pe autostrazile din Romania, cum s-au modificat ofertele de telefonie mobila dupa reducerea tarifelor de interconectare si cum schimbi o casa veche cu una noua, Targul Imobiliar National

Unde gasesti cei mai ieftini carburanti pe autostrazile din Romania, cum s-au modificat ofertele de telefonie mobila dupa reducerea tarifelor de interconectare si cum schimbi o casa veche cu una noua, Targul Imobiliar National

Tara noastra are in prezent putin peste 600 de kilometri de autostrada, majoritatea dati in circulatie in ultimii cinci ani, ca urmare a fondurilor europene puse la dispozitia Romaniei. Pe cele mai noi autostrazi nu se gasesc momentan statii de alimentare cu carburanti, reprezentantii Companiei de Drumuri anuntand ca abia in acest an vor organiza o licitatie pentru amplasarea spatiilor de servicii. Singurele autostrazi ale Romaniei pe care exista benzinarii sunt A1 Bucuresti-Pitesti (96 plus 13,66 km cu centura ocolitoare la profil de autostrada) si A2 Bucuresti-Constanta (205 km), noteaza www.capital.ro.

Cum s-au schimbat ofertele operatorilor de telefonie mobila dupa reducerea tarifelor de interconectare
 
Toti operatorii au redus tarifele sau au marit numarul de minute si SMS-uri sau volumul de trafic de date la abonamente dupa reducerea tarifelor de interconectare din aprilie. Ofertele pentru cartelele preplatite sunt inca aproape neschimbate fata de luna martie, scrie Ziarul Financiar. Operatorii locali de telefonie mobila au dublat sau chiar au decis sa ofere nelimitat minute si SMS-uri nationale pastrand neschimbate tarifele dupa reducerea tarifelor de interconectare de la 1 aprilie - in concordanta cu asteptarile autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM) si ale analistilor, arata o comparatie realizata de ZF intre ofertele actuale ale companiilor si cele lansate anterior reducerii tarifelor de interconectare.
 
Topul celor mai profitabile sectoare economice din Romania
 
Cele mai performante zece sectoare din Romania cumuleaza 2.881 de societati care au realizat in 2012, o pondere de 32,15% din profitul total al companiilor cu active de cel putin 1 milion de euro. Cu 219.927 salariati, aceste companii au realizat un profit de 2,2 mld. euro, profitul mediu generat de catre un salariat fiind de 10.500 euro, arata o analiza privind solvabilitatea companiilor locale realizata de Casa de Insolventa Transilvania, citata de www.wall-street.ro. Astfel, primele trei locuri se afla sectorul imobiliar, telecomunicatiile si comertul cu energie electrica.
 
„Rabla“ pentru locuinte la Targul Imobiliar National. Cum se poate schimba o casa veche pentru una noua
 
Pe langa facilitati originale la cumparare si discounturi speciale, expozantii de la tIMOn ofera si posibilitatea de a inlocui casa veche cu una noua, fara comisioane de evaluare sau de vanzare. Dupa surprizele din sezoanele anterioare (licitatia in descrestere a cotatiilor sau casa la pret de masina), editia din aceasta primavara a tIMOn aduce o noua oferta cu mari sanse de a deveni vedeta: „Rabla“ pentru locuinte. La Targul Imobiliar National (tIMOn), deschis de ieri pana duminica, 27 aprilie, in Piata Constitutiei din Bucuresti, sunt prezenti peste 100 de expozanti si mai mult de 5.000 de locuinte finalizate in Bucuresti si tara, cu preturi pornind de la 21.500 de euro, scrie www.adevarul.ro.
 
Romania, in clubul „select“ al tarilor UE cu cele mai mari inegalitati ale veniturilor
 
Romania este una dintre tarile Uniunii Europene cu cea mai inega­la distribuire a veniturilor, membru al unui grup „select“ care include cea mai saraca tara din Uniune, Bulgaria, si economiile-problema ale zonei euro unde criza a lovit cel mai dureros. Problema inegalitatii a fost readusa in atentia publicului de criza economica mondiala si nu a fost nicaieri mai intens dezbatuta decat in SUA, unde cheltuielile populatiei sunt coloana vertebrala a economiei. Miliardarul Warren Buffett, o legenda in lumea investitorilor, a condamnat disparitatea, miscarea Occupy Wall Street a atacat-o dur, iar presedintele Barack Obama a folosit-o ca justificare pentru impunerea unor taxe mai mari asupra celor bogati. In Europa, tot din cauza inegalitatii veniturilor Germania va introduce pen­tru prima data salariul minim pe economie, scrie Ziarul Financiar.
 
Regina ciocolatei de casa face 1,5 milioane de euro intr-una dintre cele mai sarace comune din tara
 
Ibolya Laczko a vrut sa duca mai departe traditia fabricarii de ciocolata de casa din localitatea Remetea, judetul Harghita, si a deschis impreuna cu sotul ei propria fabrica, End-Ibo, la inceputul anului 2000. Au inceput sa produca ciocolata de casa cu sase angajati intr-o sectie cu o suprafata de 128 de metri patrati aflata langa casa in care locuiau, iar dupa un an au construit o noua fabrica. Incepand cu jumatatea anului 2012, dupa ce sotul ei a decedat, Ibolya Laczko a preluat fraiele firmei. In prezent, fabrica are o suprafata de 450 de metri patrati si 50 de angajati. In 2012, societatea End-Ibo a inregistrat o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, scrie Business Magazin.
 
Cum se pregateste Putin sa ingroape Ucraina: Gazul rusesc isi croieste noi drumuri spre Europa
 
Pe masura ce criza din Ucraina se acutizeaza iar Europa Occidentala sanctioneaza mai mult verbal decat faptic o Rusie de care este atat de dependenta din punct de vedere energetic, Kremlinul se pregateste pentru situatia in care arma sa politica atat de temuta, gazul, sa-si croiasca drum spre Vestul continentului pe alte drumuri. Gazprom asigura un sfert din necesarul de gaze naturale al Europei. In termeni nominali, circa 160 de miliarde de metri cubi (grosier, cam de 10 ori mai mult decat consumul Romaniei) au fost pompate anul trecut din Rusia spre Vest. Este o cifra care nu a mai fost atinsa niciodata, lucru care arata ca mult discutata strategie a Uniunii Europene de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaz este doar o poveste, noteaza www.economica.net.
 
Saracii bogati! Sute de greci cu averi de peste jumatate mil. euro  cer statului ajutoare sociale
 
Sute de greci bogati, printre care milionari si proprietari de iahturi, au depus cereri pentru a primi din partea statului elen un ajutor social special incepand de la 500 de euro, care ar trebui acordat cetatenilor saraci din excedentul bugetar inregistrat de guvern anul trecut. Astfel, printre cei care au depus documente pentru ajutorul social se numarar si 500 de persoane cu proprietati in valoare de peste 500.000 de euro, 140 de cetateni cu proprietati de peste 100.000 de euro si alti 900 care au active ce depasesc 50.000 de euro, potrivit datelor unei agentii guvernamentale, citate de portalul GreekReporter, preluat de Mediafax. Unul dintre cele mai socante cazuri este cel al unei familii cu venituri de 102.000 de euro pe an, proprietati imobiliare de 2,3 milioane de euro si o locuinta de 230 de metri patrati, care a cerut ajutorul autoritatilor elene.
 
Victime colaterale. Bancile vieneze, cele mai afectate de conflictul dintre Rusia si restul lumii
 
Cu o expunere de 38 miliarde euro pe Rusia, casele de private banking si agentii imobiliari de la Viena se regasesc in prima linie a disputei tot mai tensionate dintre Rusia si Vest privind viitorul Ucrainei, resimtind deja impactul sanctiunilor dispuse de Washington si Bruxelles impotriva Moscovei. In perioada de apogeu a Razboiului Rece, pozitia neutra a Austriei a dat mana libera bancherilor sa joace de ambele parti ale Cortinei de Fier, Viena devenind astfel un centru pentru comertul pe axa Est-Vest, dar si o zona de interes pentru intrigi politice si o tinta pentru serviciile de spionaj. Ministrul austriac al Finantelor, Michael Spindelegger, a declarat miercuri ca efectul economic al noilor sanctiuni impotriva Rusiei asupra Austriei "nu va fi unul neglijabil", potrivit Bloomberg.
 
Google Maps va "calatori" in timp. Cum functioneaza ”time lapse”
 
Grupul Google a adaugat o noua functie site-ului sau Google Maps, care va permite utilizatorilor sa vada schimbarile produse in lume de cand compania americana a inceput sa colecteze imagini pentru serviciul ei de harti online. "Daca ati visat intotdeauna sa calatoriti in timp precum Doc Brown (savantul din filmul "Inapoi in viitor", n.r.), acum aveti aceasta posibilitate", a anuntat Vinay Shet, directorul de produs al aplicatiei Street View. Aceasta "scurgere a timpului" ("time lapse") si imagini de arhiva pot fi consultate in ceea ce Vinay Shet a descris ca fiind "o capsula digitala a lumii". Exemplele furnizate de Google prezinta felul in care a evoluat construirea stadioanelor pentru Cupa Mondiala la fotbal din Brazilia, reconstruirea anumitor regiuni din Japonia dupa acel tsunami devastator din 2011 si ridicarea noului turn principal al complexului World Trade Center din New York, scrie Mediafax.
Sursa: InCont