Artroza este una dintre cele mai frecvente boli articulare, afectand persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu o frecventa mai mare la femei decat la barbatei si este caracterizata prin alterarea cartilajului articular care se erodeaza in timp. Artroza poate afecta orice articulatie sau incheietura din corpul uman, boala poate sa afecteze incheieturile mainilor, cat si articulatiile de la nivelul gatului, genunchilor si soldului. In cazul in care suferi de artroza, Spitalul de Recuperare din Eforie, Vraja Marii, iti pune la dispozitie cele mai bune terapii pentru cresterea mobilitatii articulare, a fortei si rezistentei musculare.
Ce tratament se recomanda pentru artroza? In tratarea artrozei, la Vraja Marii se folosesc atat medicamente eliberate de medicul specialist cat si terapii alternative precum kinetoterapia si electroterapia. Kinetoterapia din Eforie este tratamentul de baza pentru artoza, indiferent de varsta, comorbiditati asociate, severitatea durerii sau dizabilitatii pacientului, exercitiile fizice sunt nelipsite atata acasa cat si in prezenta specialistilor, exercitii specifice articulatiei afectate pentru mentinerea si cresterea mobilitatii articulare si tonifierea musculara.
O alta terapie ce aduce beneficii semnificative in tratarea artrozei este electroterapia, aceasta terapie ce foloseste curenti de diferite intensitati, favorizeaza producerea de endorfine, ce fac parte din sistemul nostru natural de combatere a durerii. Formele de curenti utilizati in programele de recuperare ale Spitalului de Recuperare din Constanta sunt: de joasa frecventa: galvanic, diadinamic, trabert, TENS, cu impulsuri si de medie frecventa: curent interferential.