De ce am ales betonul amprentat pentru amenajarea exterioara?

Terasa in beton amprentat Beton amprentat pentru terase

In majoritatea spatiilor exterioare in care au fost facute amenajari cele mai utilizate materiale pana de curand au fost : caramida, lemnul, piatra de rau sau dalele de ciment.

Betonul amprentat este una dintre cele mai noi optiuni din domeniul amenajarii care permite imitarea si decorarea spatiilor uneori chiar la nivel de arta. Aflati totul despre acest produs pe: Beton amprentat: Preturi - Forme - Culori - Reparatii - AlfaBeton

De ce am alege betonul amprentat pentru amenajarea exterioara?

Betonul amprentat ne ofera posibilitatea de a crea nu doar un spatiu rustic cat si unul modern sau chiar clasic prin varietatea de culori si modele existente. Indiferent de suprafata care urmeaza a fi amenajata acesta poate fi folosit atat in spatii orizontale cat si in spatii verticale.

Utilizarea betonului amprentat in amenajari exterioare ofera o mult mai mare durabilitate a lucrarii, deoarece acesta este mult mai rezistent la conditii nefavorabile ca orice alt material de constructii.

Prin utilizarea betonului amprentat pot fi realizate decoruri mult mai incantatoare pentru orice spatiu.

Intretinerea betonului amprentat utilizat in amenajarile exterioare nu necesita o atentie deosebita si se realizeaza foarte usor. Acesta poate fi curatat cu o matura aspra sau o perie si poate fi oricand spalat cu jet de apa fara alte substante costisitoare.


beton amprentat

Ce este betonul amprentat?

Betonul amprentat este unul dintre cele mai utilizate metode de amenajare atat a spatiilor deschise cat si a celor inchise. Betonul amprentat este realizat prin amestecarea unui beton special cu un strat de fibre de polipropilena, aditivi speciali si anumite nuante cu matrite speciale.

Efectele acestui material nu sunt doar acelea de a imita anumite modele cat si de a mari rezistenta materialului la conditii meteo nefavorabile. Betonul amprentat fata de betonul simplu este mult mai rezistent la conditii de umezeala si inghet.

Care sunt avantajele fata de betonul simplu?

Avantajele utilizarii betonului amprentat fata de betonul simplu sunt multiple. Unul dintre cele mai cunoscute avantaje este acela de a putea opta pentru anumite culori si chiar modele ceea ce betonul simplu nu le poate oferi.  

Betonul amprentat este un material a carui intretinere nu necesita mari eforturi. In cazul utilizarii unui strat protector lucios acesta are o durabilitate mult mai lunga si un efect foarte atragator. Intretinerea pavajelor din beton amprentat este foarte usoara, putand fi spalate cu jet rapid de apa.

Betonul amprentat este adaptabil si rezistent in orice conditii meteo. Indiferent ca este amenajat intr-un spatiu deschis unde umiditatea poate fi exagerata sau inghetul ar putea reprezenta un pericol, betonul amprentat este rezistent si in conditii meteo nefavorabile.

Un alt mare avantaj al betonului amprentat fata de alte materiale destinate amenajarilor exterioare este faptul ca acesta nu sufera modificari odata cu trecerea timpului. Betonul amprentat nu se deformeaza si nu permite aparitia devormarilor la suprafata si nici nu permite cresterea plantelor.

 

Ce culori si imitatii pot folosi?

Betonul amprentat ofera posibilitatea de a utiliza in amenajarea sa orice culoare se doreste. Din fericire pentru utilizatorii acestuia material de constructii nu exista o palenta de culori limitata, avand posibilitatea de a opta chiar si pentru culori foarte atractive. Modele utilizate pot varia de la amenajarea unui spatiu cu tendinte rustice pana la cele mai moderne idei decorative.

terasa beton

Pentru ce suprafete poate fi folosit?

Betonul amprentat reprezinta unul din marile avantaje de a putea fi folosit pe multiple suprafete.  Pentru amenajarea unui spatiu cu beton amprentat nu este nevoie ca suprafata respectiva sa fie orizontala, deoarece acest material are aplicabilitate si pe suprafete verticale.

Betonul amprentat este ideal in amenajarea mai multor destinatii cum ar fi : gradini publice, parcuri, zone de recreere, piscine, centre comerciale, garaje, alei, terase sau chiar intrari in zona proprietatilor private.