Conferința lansare PLUS 2
ÎNVAȚĂ PENTRU A-I SPRIJINI PE ALȚII!
Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială
CONFERINȚA DE LANSARE a proiectului ”ÎNVAȚĂ PENTRU A-I SPRIJINI PE ALȚII!” (Facilitatea de finanțare PLUS 2)
Asociația Șanse Egale pentru Fiecare Craiova împreună cu partenerii săi: Penitenciarul de Minori și Tineri-Craiova și A.J.P.I.S. Dolj, a organizat joi, 1 septembrie 2016, CONFERINȚA DE LANSARE a proiectului ”ÎNVAȚĂ PENTRU A-I SPRIJINI PE ALȚII!”, proiect finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI (Facilitatea de finanțare PLUS 2), program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și fonduri asigurate de Guvernul României și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea finanțării proiectului este de 421193,84 lei.
Proiectul continuă oferirea serviciilor de informare, consiliere, mediere pe piața muncii pentru minim 112 beneficiari proveniți din grupuri vulnerabile, astfel:
- 50 persoane din Penitenciarul de Minori și Tineri – Craiova dintre care minim 20 de persoane de etnie romă.
- 32 de persoane din localitățile: Bratovoiești (16 persoane) și Cerăt-Dolj (16 persoane), dintre care minim 15 de persoane sunt de etnie romă.
- 30 dintre beneficiarii anteriori vor beneficia în continuare, la solicitarea acestora, de servicii de informare, consiliere, mediere pe piața muncii.
De asemenea, proiectul prevede activități noi de instruire:
1. Competențe informatice
2. Dezvoltare personală/Educație pentru viață.
În ceea ce privește structura de cooperare la nivel local – se vor încheia 2 noi protocoale de colaborare cu instituţii/primării sau actori ai mediului privat şi societăţii civile care lucrează cu grupurile vulnerabile, în vederea consolidării reţelei de schimb şi transfer de bune practici.
Activitățile suplimentare urmăresc și îmbunătățirea calității serviciilor și a instruirii prin diversificarea și personalizarea lor în funcție de nevoile și așteptările beneficiarilor direcți.
De asemenea, se vor desfășura alte 3 caravane de informare, pentru 225 de persoane, în localitățile: Amărăști, Coțofenii din Dos din județul Dolj si Craiova, unde există comunități importante de romi.
Scopul proiectului reprezintă întărirea coeziunii economice şi sociale, reducerea diferenţelor economice şi sociale care separă grupurile vulnerabile de restul societăţii, dezvoltarea de iniţiative menite să reducă inegalităţile şi să îmbunătăţească măsurile de combatere a discriminării grupurilor vulnerabile, măsuri iniţiate, în colaborare cu autorităţi locale, împreună cu actori din mediul privat şi din societatea civilă. Schimbarea atitudinii sociale şi a percepţiei negative privind persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile, prin creşterea gradului de conştientizare a societății, pentru limitarea prejudecăților şi stereotipurilor pe care le întâmpină grupurile vulnerabile în obţinerea unui loc de muncă, reprezintă o condiţie esențială a procesului dezvoltării egalităţii de şanse şi a incluziunii sociale.
Evenimentul a avut loc la sediul "Centrului pilot anti-discriminare și de prevenire a excluziunii sociale", bulevardul Decebal, nr.83, Craiova, jud. Dolj și s-a bucurat de participarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile și a specialiștilor ce dispun de experienţă în ceea ce privește lucrul cu grupuri vulnerabile.